Tagliatelle met groene groentjes, gebakken scampi en yoghurtdressing

Ingrediënten

Dit is een recept voor 4 personen

  • 1 broccoli
  • 100 g spinazieblaadjes
  • 1 bakje tuinkers
  • 250 g (verse) tagliatelle
  • 16 stuks zoutwater scampi
  • 2 eetlepels gesneden bieslook
  • 1 eetlepel gesneden koriander
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels magere yoghurt
  • peper

Bereiding

  • Was de spinazie en snijd de broccoli in roosjes.
  • Blancheer en spoel met fris water.
  • Knip de tuinkers en spoel kort.
  • Pel de scampi en maak ze schoon.
  • Bak ze kort in de helft van de hete olie en kruid met wat peper.
  • Kook de pasta beetgaar en spoel onder koud water.
  • Meng de pasta met de groenten, de gesneden kruiden en breng op smaak met de yoghurt en de resterende olijfolie.
  • Kruid met peper en strooi er de scampi over.